Toggle navigation
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi
21 Kasım 2024, Perşembe
Aşçılık
Ana Sayfa
Genel Bilgiler
Misyon - Vizyon
Bölüm Bilgileri
Program Amaç ve Çıktıları
Akademik
Akademik Kadro
Yönetim
Kalite - İç Kontrol
Kalite Elçilerimiz
Kalite Komisyonu
Anketler
Faaliyet Raporu
Dökümanlar
Öğrenci
Öğrenci Bilgi Sistemi
Öğrenci İşleri
Ders Kataloğu
İletişim
Bilgi Paketi
Bize Yazın
2023-2024 Katalogu İçin Tıklayınız
2022-2023 Katalogu İçin Tıklayınız
2021-2022 Katalogu İçin Tıklayınız
2020-2021 Katalogu İçin Tıklayınız
2019-2020 Katalogu İçin Tıklayınız
2018-2019 Katalogu İçin Tıklayınız
2017-2018 Katalogu İçin Tıklayınız
2016-2017 Katalogu İçin Tıklayınız
2015-2016 Katalogu İçin Tıklayınız
2014-2015 Katalogu İçin Tıklayınız
2013-2014 Katalogu İçin Tıklayınız
2012-2013 Katalogu İçin Tıklayınız
2011-2012 Katalogu İçin Tıklayınız
2010-2011 Katalogu İçin Tıklayınız
Aşçılık Ders Kataloğu
1. Sınıf
2024-2025 Güz Yarıyılı
Ders Kodu
Ders Adı
D.Form
T
U
AKTS
ATİ101
Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I
2
0
2
ASC101
Beslenmenin İlkeleri ve Menü Planlama
3
0
4
ASC102
Hijyen ve Sanitasyon
3
0
4
ASC103
Mutfak Uygulamaları ve Teknikleri-I
2
2
5
TDİ101
Türk Dili I
2
0
2
YDİ119
Yabancı Dil I (İngilizce)
2
0
4
Seçmeli
GÜZ DÖNEMİ 1.SINIF SEÇMELİ DERSLER()
9
ASC001
Gastronomide Yeni Trendler
2
0
3
UNİSEC-SKMYO 001
Genel Turizm
2
0
3
ASC006
Genel Turizm
2
0
3
ASC007
Kahve Kültürü ve Baristalık
2
0
3
ASC002
Yenilebilir Otlar ve Baharatlar
2
0
3
Toplam AKTS:
30
2024-2025 Bahar Yarıyılı
Ders Kodu
Ders Adı
D.Form
T
U
AKTS
ATİ102
Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II
2
0
2
ASC206
Dünya Mutfakları Uygulamaları-I
2
2
5
ASC201
Gastronomi ve Yiyecek Tarihi
2
0
3
ASC202
Mutfak Uygulamaları ve Teknikleri-II
2
2
5
ASC204
Pastacılığa Giriş
2
2
5
TDİ102
Türk Dili II
2
0
2
YDİ102
Yabancı Dil II (İngilizce)
2
0
2
Seçmeli
1. Sınıf Bahar Dönemi()
6
ASC013
Araştırma Yöntem ve Teknikleri
2
0
3
ASC011
Gastronomi Turizmi
2
0
3
ASC014
İçecekler ve Miksoloji
2
0
3
İGS003
İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı
2
0
3
ASC003
Vejetaryen Mutfak
2
0
3
ASC015
Yiyecek İçecek İşletmelerinde Pazarlama
2
0
3
Toplam AKTS:
30
2. Sınıf
2024-2025 Güz Yarıyılı
Ders Kodu
Ders Adı
D.Form
T
U
AKTS
ASC307
Dünya Mutfakları Uygulamaları-II
2
2
5
ASC309
İleri Pastacılık
2
2
5
ASC303
Türk Mutfak Uygulamaları
2
2
5
ASC301
Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi
2
0
3
Seçmeli
2. sınıf güz()
12
ASC005
Catering
3
0
4
ASC016
Gastronomide Mitoloji
2
0
4
ASC017
Girişimcilik
2
0
4
GNÇ002
Gönüllülük Çalışmaları
1
2
4
ASC009
Yemek Süsleme Sanatı
2
2
4
Toplam AKTS:
30
2024-2025 Bahar Yarıyılı
Ders Kodu
Ders Adı
D.Form
T
U
AKTS
MYOSTJ01
Staj
0
2
5
Seçmeli
2.sınıf bahar dönemi (25 AKTS)()
25
ASC407
Çikolata İşleme Teknikleri
2
2
5
ASC400
Gastronomi ve Güzel Sanatlar
2
0
2
ASC401
Gıda Saklama Teknikleri
2
0
3
MYOİE01
İş Yeri Eğitimi
2
0
10
MYOİU01
İş Yeri Uygulaması
3
0
15
ASC406
Servis Teknikleri ve Uygulamaları
2
2
5
ASC409
Unlu Gıda Üretim Teknikleri
2
2
5
ASC405
Yöresel Mutfak
2
2
5
Toplam AKTS:
30