Aşçılık Ders Kataloğu |
|||||
1. Sınıf |
|||||
---|---|---|---|---|---|
2022-2023 Güz Yarıyılı |
|||||
Ders Kodu | Ders Adı | İncele | T | U | AKTS |
ATİ101 | Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I | 2 | 0 | 2 | |
ASC101 | Beslenmenin İlkeleri ve Menü Planlama | İzlence | 3 | 0 | 4 |
ASC102 | Hijyen ve Sanitasyon | İzlence | 3 | 0 | 4 |
ASC103 | Mutfak Uygulamaları ve Teknikleri-I | İzlence | 2 | 2 | 5 |
TDİ101 | Türk Dili I | 2 | 0 | 2 | |
YDİ119 | Yabancı Dil I (İngilizce) | 2 | 0 | 4 | |
Seçmeli | GÜZ DÖNEMİ 1.SINIF SEÇMELİ DERSLER() | 9 | |||
ASC001 | Gastronomide Yeni Trendler | İzlence | 2 | 0 | 3 |
ASC006 | Genel Turizm | İzlence | 2 | 0 | 3 |
ASC007 | Kahve Kültürü ve Baristalık | İzlence | 2 | 0 | 3 |
ASC002 | Yenilebilir Otlar ve Baharatlar | İzlence | 2 | 0 | 3 |
Toplam AKTS: | 30 | ||||
2022-2023 Bahar Yarıyılı |
|||||
Ders Kodu | Ders Adı | İncele | T | U | AKTS |
ATİ102 | Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II | 2 | 0 | 2 | |
ASC206 | Dünya Mutfakları Uygulamaları-I | 2 | 2 | 5 | |
ASC201 | Gastronomi ve Yiyecek Tarihi | İzlence | 2 | 0 | 3 |
ASC202 | Mutfak Uygulamaları ve Teknikleri-II | İzlence | 2 | 2 | 5 |
ASC204 | Pastacılığa Giriş | İzlence | 2 | 2 | 5 |
TDİ102 | Türk Dili II | 2 | 0 | 2 | |
YDİ102 | Yabancı Dil II (İngilizce) | 2 | 0 | 2 | |
Seçmeli | 1. Sınıf Bahar Dönemi() | 6 | |||
ASC013 | Araştırma Yöntem ve Teknikleri | İzlence | 2 | 0 | 3 |
ASC013 | Araştırma Yöntem ve Teknikleri | 2 | 0 | 3 | |
ASC011 | Gastronomi Turizmi | İzlence | 2 | 0 | 3 |
ASC014 | İçecekler ve Miksoloji | 2 | 0 | 3 | |
ASC003 | Vejetaryen Mutfak | İzlence | 2 | 0 | 3 |
ASC015 | Yiyecek İçecek İşletmelerinde Pazarlama | İzlence | 2 | 0 | 3 |
Toplam AKTS: | 30 | ||||
2. Sınıf |
|||||
2022-2023 Güz Yarıyılı |
|||||
Ders Kodu | Ders Adı | İncele | T | U | AKTS |
ASC307 | Dünya Mutfakları Uygulamaları-II | İzlence | 2 | 2 | 5 |
ASC309 | İleri Pastacılık | İzlence | 2 | 2 | 5 |
ASC303 | Türk Mutfak Uygulamaları | İzlence | 2 | 2 | 5 |
ASC301 | Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi | İzlence | 2 | 0 | 3 |
Seçmeli | 2. sınıf güz() | 12 | |||
ASC005 | Catering | İzlence | 3 | 0 | 4 |
GNÇ002 | Gönüllülük Çalışmaları | 1 | 2 | 4 | |
ASC009 | Yemek Süsleme Sanatı | İzlence | 2 | 2 | 4 |
Toplam AKTS: | 30 | ||||
2022-2023 Bahar Yarıyılı |
|||||
Ders Kodu | Ders Adı | İncele | T | U | AKTS |
MYOSTJ01 | Staj | 0 | 2 | 5 | |
Seçmeli | 2.sınıf bahar dönemi (25 AKTS)() | 25 | |||
ASC407 | Çikolata İşleme Teknikleri | 2 | 2 | 5 | |
ASC400 | Gastronomi ve Güzel Sanatlar | İzlence | 2 | 0 | 2 |
ASC401 | Gıda Saklama Teknikleri | İzlence | 2 | 0 | 3 |
MYOİE01 | İş Yeri Eğitimi | 2 | 0 | 10 | |
MYOİU01 | İş Yeri Uygulaması | 3 | 0 | 15 | |
ASC406 | Servis Teknikleri ve Uygulamaları | 2 | 2 | 5 | |
ASC409 | Unlu Gıda Üretim Teknikleri | İzlence | 2 | 2 | 5 |
ASC405 | Yöresel Mutfak | İzlence | 2 | 2 | 5 |
Toplam AKTS: | 30 |