Aşçılık Ders Kataloğu

1. Sınıf

2021 - 2022 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
ATİ101 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I 2 0 2
ASC101 Beslenmenin İlkeleri ve Menü Planlama 3 0 4
ASC102 Hijyen ve Sanitasyon 3 0 4
ASC103 Mutfak Uygulamaları ve Teknikleri-I 2 2 5
TDİ101 Türk Dili I 2 0 2
YDİ119 Yabancı Dil I (İngilizce) 2 0 4
Seçmeli GÜZ DÖNEMİ 1.SINIF SEÇMELİ DERSLER() 9
ASC001 Gastronomide Yeni Trendler 2 0 3
ASC006 Genel Turizm 2 0 3
ASC007 Kahve Kültürü ve Baristalık 2 0 3
ASC007 Kahve Kültürü ve Baristalık 2 0 3
ASC002 Yenilebilir Otlar ve Baharatlar 2 0 3
Toplam AKTS: 30

2021- 2022 Bahar Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
ATİ102 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II 2 0 2
ASC206 Dünya Mutfakları Uygulamaları-I 2 2 5
ASC201 Gastronomi ve Yiyecek Tarihi 2 0 3
ASC202 Mutfak Uygulamaları ve Teknikleri-II 2 2 5
ASC204 Pastacılığa Giriş 2 2 5
TDİ102 Türk Dili II 2 0 2
YDİ102 Yabancı Dil II (İngilizce) 2 0 2
Seçmeli 1. Sınıf Bahar Dönemi() 6
ASC011 Gastronomi Turizmi 2 0 3
ASC003 Vejetaryen Mutfak 2 0 3
Toplam AKTS: 30