Aşçılık Ders Kataloğu
1. Sınıf
2021 - 2022 Güz Yarıyılı
Ders Kodu
Ders Adı
İncele
T
U
AKTS
ATİ101
Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I
2
0
2
ASC101
Beslenmenin İlkeleri ve Menü Planlama
3
0
4
ASC102
Hijyen ve Sanitasyon
3
0
4
ASC103
Mutfak Uygulamaları ve Teknikleri-I
2
2
5
TDİ101
Türk Dili I
2
0
2
YDİ119
Yabancı Dil I (İngilizce)
2
0
4
Seçmeli
GÜZ DÖNEMİ 1.SINIF SEÇMELİ DERSLER()
9
ASC001
Gastronomide Yeni Trendler
2
0
3
ASC006
Genel Turizm
2
0
3
ASC007
Kahve Kültürü ve Baristalık
2
0
3
ASC007
Kahve Kültürü ve Baristalık
2
0
3
ASC002
Yenilebilir Otlar ve Baharatlar
2
0
3
Toplam AKTS:
30
2021- 2022 Bahar Yarıyılı
Ders Kodu
Ders Adı
İncele
T
U
AKTS
ATİ102
Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II
2
0
2
ASC206
Dünya Mutfakları Uygulamaları-I
2
2
5
ASC201
Gastronomi ve Yiyecek Tarihi
2
0
3
ASC202
Mutfak Uygulamaları ve Teknikleri-II
2
2
5
ASC204
Pastacılığa Giriş
2
2
5
TDİ102
Türk Dili II
2
0
2
YDİ102
Yabancı Dil II (İngilizce)
2
0
2
Seçmeli
1. Sınıf Bahar Dönemi()
6
ASC011
Gastronomi Turizmi
2
0
3
ASC003
Vejetaryen Mutfak
2
0
3
Toplam AKTS:
30